Žiri festivala

Home | Žiri festivala

Kjara Kant

Kjara Kant je kreativni direktor i osnivač studija za animaciju Magični kolektiv lociranog u Italiji.

Nakon diplomiranja, započela je karijeru kao umetnički direktor u poznatoj reklamnoj agenciji. Dane je provodila radeći za međunarodne klijente, a noću je učila o animaciji. Sve dok jednog dana konačno nije shvatila da njen poziv – rad sa pokretnim slikama – više ne može da čeka.

Između animiranih frejmova i animacija, ona pokušava da utiče na društvene i ekološke promene kroz inovativne projekte poput svog kratkog filma „Welcome to the Sixtinction“.

U preko 10 godina radnog iskustva imala je sreću da radi za predsedničkog kandidata, da u rukama drži nekoliko nagrada na nekima od najznačajnijih festivala filma o životnoj sredini, a pre svega, da pokrene razgovore o stanju ove divne planete koju nazivamo domom.

Filip Filković

Filip Filković  – Philatz je rođen u Zagrebu, Hrvatska.

Režiser je filmova i reklama, i vlasnik produkcijske kuće More-Magnets. Njegovi radovi uvek imaju jasan žanrovski stil i vešto povezuje modernu i umetničku kulturu.

Njegov kratki film “Poslednji bunar” je ko-produkcija Hrvatske i Francuske – film je prikazan na više od 70 filmskih festivala i osvojio je 25 nagrada.

Njegovi drugi radovi sa velikim kulturnim uticajem uključuju dokumentarnu televizijsku seriju “Lovac na bilje” (42 epizode). Dugometražna dokumentarna serija “Dulum Zemlje” (4 epizode x 52 min) dobila je priznanja i pohvale zbog svog sadržaja i originalnog pristupa.

Filip je trenutno u fazi predprodukcije svog dugometražnog filma „Veliki medved“, za koji je imao priliku da režira dve scene iz filma u okviru međunarodnog programa Ekran+ u Poljskoj.

filipfilkovic.com
more-magnets.com
instagram.com/philatz
vimeo.com/philatz

Matild Fenetrije

Matild Fenetrije je rođena 1991. u Marseju, Francuska.

Radila je na francuskim TV serijama i bila je član žirija na brojnim filmskim festivalima. Danas radi kao scenarista, reditelj i koordinator projekata.

Napisala je i režirala isečke i kratke filmove odabrane od strane više od pedeset festivala na kojima je i nagrađivana. „Prelepa obala” govori o starosti i odnosu prema svojim sećanjima.

Tema prihvatanja različitosti i ekološke teme joj mnogo znače. „Stakleni plafon”, kratki film koji je napisao i režirao Francois Revoui, nagrađen na festivalu „GreenFest” 2019, bavi se ovim temama. Trenutno radi na pisanju dugometražnog filma.

www.franzmathilde.com

logo cuzs logo sekretarijat   logo hbs       logo fr inst   logo eu zatebe    logo can

logo citymagazin   logo dubi  logo seecult   logo natura  logo ekolist  logo ekoblog    logo events