Žiri festivala

Heinz Hermanns

Heinz Hermanns je kustos, predavač  na temu kratkog filma, organizator filmskih festivala, konsultant za scenarije kratkog filma – predsednik i osnivač festivala / izvršni direktor – interfilm/Kuki Berlin: festival kratkog filma i distribucija, umetnički direktor Almagro International film festivala, profesor na SCAU,Guangdžou, osnivač Zebra filmskog festivala poezije, Going Underground Berlin/Seul, osnivač GFN – Green Film Netvork, AG Kurzfilm.

Dr Vladimir Đurđević

Dr Vladimir Đurđević je vanredni profesor na grupi za meteorologiju Fizičkog fakulteta u Beogradu. Bio je gostujući istraživač u NCEP/NOAA (US), CMCC (IT), IST (PT) i ICoD (MT). Dobitnik je nagrade Fonda Borivoje Dobrilović Svetske meteorološke organizacije, Godišnje nagrade Fizičkog fakulteta za najproduktivnijeg istraživača i nagrade “Konstantin Jireček Medal”. Njegova ekspertiza je numeričko modeliranje klime i analiza klimatskih podataka. Pored akademske karijere održao je i niz javnih predavanja o klimatskim promenama. Aktivno zagovara transformaciju ka ugljenično neutralnom društvu. Jedan je od inicijatora “Green art inkubator” inicijative.

Olivije Poje

Olivije Poje je istraživački novinar i nagrađivani reditelj, producent i istraživač sa sedištem u Velikoj Britaniji. Tokom protekle decenije njegovi radovi su se fokusirali na korporativnu odgovornost, ljudska prava, ekološka pitanja i kolonijalno nasleđe, radeći zajedno sa domorodačkim zajednicama u azijsko-pacifičkom regionu, a posebno u Papui Novoj Gvineji. Njegovi filmovi su više puta prepoznati na festivalskoj sceni, uključujući i nominaciju za nagradu Albert Londres, najprestižniju novinarsku nagradu u Francuskoj. Njegov najnoviji projekat je nagrađivani dugometražni dokumentarni film Ophir (2020), zajedno sa multimedijalnim izdanjem The Colonial Sindrome (2021).

logo cuzs logo sekretarijat logo ministarstvo  logo hbs                  EU za tebe