Žiri festivala

Home | Žiri festivala

Frančesko Rasero

Francesco Rasero

Frančesko Rasero, rođen 1978. godine, je italijanski je novinar sa preko 15 godina iskustva u oblasti komunikacija u životnoj sredini.
Takođe je bio savetnik nekoliko filmskih festivala i doprineo je snimanju brojnih kratkih i dokumentarnih filmova, TV emisija i reklama.
godine osnovao je Altrov*e – agenciju za komunikaciju koja radi sa javnom upravom, privatnim kompanijama i organizacijama civilnog društva.
Danas je glavni urednik eHabitat.it-a, internet časopisa specijalizovanog za održivost i životnu sredinu, i zamenik direktora lokalnih novina.
Balkan mu je veoma drag – tu je od mladosti radio i volontirao, i ko-autor je veb-dokumentarca „Glasovi sa Istoka“ o klimatskim promenama u bivšoj Jugoslaviji i okolnim zemljama.

Ana Injiho

Ana Inigo

Ana Injiho je španski biolog sa više od 17 godina iskustva u radu na zaštiti prirode. Njena glavna specijalizacija, a takođe i entuzijazam, je rad na zaštiti ptica. Bila je deo organizacije BirdLife International više od 15 godina, radeći zajedno sa ljudima kojima je stalo do naše Planete i načinima kako je najbolje sačuvati je za buduće generacije. Svoju profesionalnu karijeru započela je u Španiji, međutim, živela je u različitim zemljama Evrope i Južne Amerike, koordinirajući međunarodne projekte, razvijajući komunikacione strategije i pokušavajući da utiče na zagovaranje i razvoj politike zaštite životne sredine. Trenutno je vođa projektnog tima za projekat Natura 2000, dvogodišnji projekat koji finansira Evropska unija sa osnovnim ciljem da pomogne Republici Srbiji u sprovođenju priprema za uspostavljanje mreže Natura 2000.

Daniel Pavlić

Daniel Pavlic

Daniel Pavlić, rođen 1974. u Sisku.
Reditelj je nekoliko dokumentarnih filmova od kojih je film “Poštovana Predsjednice” nagrađivan na nekoliko festivala. Njegov Smaragdni eko film festival je jedinstven u svetu budući da festivalski tim na biciklima obilazi ruralna i urbana područja Pounja kako bi publici prikazali filmove koji bude ekološku svest. Organizator je i idejni začetnik i PRESS film festivala, te Revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku.
Osim što se bavi umetnošću, vodi i udruženje mladih, pokretač je mnogih aktivističkih akcija, manifestacija i događanja u svojoj regiji koja se bave ljudskim pravima, ekologijom, očuvanjem tradicije i revitalizacijom društvenog i kulturnog života. Do sada je žirirao filmove na filmskim festivalima u Španiji, Portugaliji, Hrvatskoj, Italiji, Srbiji, Rusiji, Finskoj i Bosni i Hercegovini.