Žiri festivala

Home | Žiri festivala

Kjara Kant

Kjara Kant je kreativni direktor i osnivač studija za animaciju Magični kolektiv lociranog u Italiji.

Nakon diplomiranja, započela je karijeru kao umetnički direktor u poznatoj reklamnoj agenciji. Dane je provodila radeći za međunarodne klijente, a noću je učila o animaciji. Sve dok jednog dana konačno nije shvatila da njen poziv – rad sa pokretnim slikama – više ne može da čeka.

Između animiranih frejmova i animacija, ona pokušava da utiče na društvene i ekološke promene kroz inovativne projekte poput svog kratkog filma „Welcome to the Sixtinction“.

U preko 10 godina radnog iskustva imala je sreću da radi za predsedničkog kandidata, da u rukama drži nekoliko nagrada na nekima od najznačajnijih festivala filma o životnoj sredini, a pre svega, da pokrene razgovore o stanju ove divne planete koju nazivamo domom.

Filip Filković

Filip Filković  – Philatz je rođen u Zagrebu, Hrvatska.

Režiser je filmova i reklama, i vlasnik produkcijske kuće More-Magnets. Njegovi radovi uvek imaju jasan žanrovski stil i vešto povezuje modernu i umetničku kulturu.

Njegov kratki film “Poslednji bunar” je ko-produkcija Hrvatske i Francuske – film je prikazan na više od 70 filmskih festivala i osvojio je 25 nagrada.

Njegovi drugi radovi sa velikim kulturnim uticajem uključuju dokumentarnu televizijsku seriju “Lovac na bilje” (42 epizode). Dugometražna dokumentarna serija “Dulum Zemlje” (4 epizode x 52 min) dobila je priznanja i pohvale zbog svog sadržaja i originalnog pristupa.

Filip je trenutno u fazi predprodukcije svog dugometražnog filma „Veliki medved“, za koji je imao priliku da režira dve scene iz filma u okviru međunarodnog programa Ekran+ u Poljskoj.

filipfilkovic.com
more-magnets.com
instagram.com/philatz
vimeo.com/philatz

Matild Fenetrije

Matild Fenetrije je rođena 1991. u Marseju, Francuska.

Radila je na francuskim TV serijama i bila je član žirija na brojnim filmskim festivalima. Danas radi kao scenarista, reditelj i koordinator projekata.

Napisala je i režirala isečke i kratke filmove odabrane od strane više od pedeset festivala na kojima je i nagrađivana. „Prelepa obala” govori o starosti i odnosu prema svojim sećanjima.

Tema prihvatanja različitosti i ekološke teme joj mnogo znače. „Stakleni plafon”, kratki film koji je napisao i režirao Francois Revoui, nagrađen na festivalu „GreenFest” 2019, bavi se ovim temama. Trenutno radi na pisanju dugometražnog filma.

www.franzmathilde.com

logo cuzs logo sekretarijat logo hbs      logo natura