Žiri festivala

Home | Žiri festivala

Frančesko Rasero

Francesco Rasero

Frančesko Rasero, rođen 1978. godine, je italijanski je novinar sa preko 15 godina iskustva u oblasti komunikacija u životnoj sredini.
Takođe je bio savetnik nekoliko filmskih festivala i doprineo je snimanju brojnih kratkih i dokumentarnih filmova, TV emisija i reklama.
godine osnovao je Altrov*e – agenciju za komunikaciju koja radi sa javnom upravom, privatnim kompanijama i organizacijama civilnog društva.
Danas je glavni urednik eHabitat.it-a, internet časopisa specijalizovanog za održivost i životnu sredinu, i zamenik direktora lokalnih novina.
Balkan mu je veoma drag – tu je od mladosti radio i volontirao, i ko-autor je veb-dokumentarca „Glasovi sa Istoka“ o klimatskim promenama u bivšoj Jugoslaviji i okolnim zemljama.

Ana Injiho

Ana Inigo

Ana Injiho je španski biolog sa više od 17 godina iskustva u radu na zaštiti prirode. Njena glavna specijalizacija, a takođe i entuzijazam, je rad na zaštiti ptica. Bila je deo organizacije BirdLife International više od 15 godina, radeći zajedno sa ljudima kojima je stalo do naše Planete i načinima kako je najbolje sačuvati je za buduće generacije. Svoju profesionalnu karijeru započela je u Španiji, međutim, živela je u različitim zemljama Evrope i Južne Amerike, koordinirajući međunarodne projekte, razvijajući komunikacione strategije i pokušavajući da utiče na zagovaranje i razvoj politike zaštite životne sredine. Trenutno je vođa projektnog tima za projekat Natura 2000, dvogodišnji projekat koji finansira Evropska unija sa osnovnim ciljem da pomogne Republici Srbiji u sprovođenju priprema za uspostavljanje mreže Natura 2000.

Daniel Pavlić

Daniel Pavlic

Daniel Pavlić, rođen 1974. u Sisku.
Reditelj je nekoliko dokumentarnih filmova od kojih je film “Poštovana Predsjednice” nagrađivan na nekoliko festivala. Njegov Smaragdni eko film festival je jedinstven u svetu budući da festivalski tim na biciklima obilazi ruralna i urbana područja Pounja kako bi publici prikazali filmove koji bude ekološku svest. Organizator je i idejni začetnik i PRESS film festivala, te Revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku.
Osim što se bavi umetnošću, vodi i udruženje mladih, pokretač je mnogih aktivističkih akcija, manifestacija i događanja u svojoj regiji koja se bave ljudskim pravima, ekologijom, očuvanjem tradicije i revitalizacijom društvenog i kulturnog života. Do sada je žirirao filmove na filmskim festivalima u Španiji, Portugaliji, Hrvatskoj, Italiji, Srbiji, Rusiji, Finskoj i Bosni i Hercegovini.

logo cuzs logo sekretarijat  logo fr inst     logo hbs      logo natura2000  logo natura2000      logo eu zatebe

logo original   logo citymagazin   logo ekoblog   logo natura   logo najstudent01   logo koalicija   logo seecult   logo dubi   logo events   logo reciklaza01   logo zeleneprice01  logo ekolist