Žiri festivala

marko250

 

Marko Wolf
je rođen 1982 godine u Murskoj Soboti, Slovenija. Radi kao profesor, pedagog, režiser, producent, snimatelj i muzičar. Svojim pedagoškim radom, filmom, videom i muzikom je uticivao na veliki broj mladih iz cele Slovenije, zbog kojih svake godine pravi filmske, medijske i muzičke treninge i radionice, koji su uvek ispunjeni do poslednjeg mesta. Zahvaljujući svom osećaju za režiju uspešno je uradio nekoliko stotina domaćih i međunarodnih projekata. Njegov dokumentarni film "Via Sancti Martini" bio je izabran među najbolje filmove austrijske nacionalne televizije (ORF). Promotivni filmovi o regiji "Invest Pomurje" bili su prikazani na svim važnim turističkim punktovima Evrope i sveta. Muzički video "I guess" bio je izabran među najbolje muzičke spotove MTV-ja, zbog čega je poneo nagradu "Golden MTV award". Sarađuje sa mnogim lokalnim i međunarodnim kompanijama kojim nudi kreativna rešenja u produkciji.

 

piotr250

 

Piotr Biedron
je poljski nezavisni filmski režiser, scenarista i producent. Rođen u Jaslu (Poljska) 1971. godine, studirao je na Pravnom fakultetu (Univerzitet UMCS) gde je napravio svoje prve kratke filmove. Godine 2000. osnovao je producentsku kuću "PB TEAM FILM". Bio je predavač u Filmskoj školi u Krakovu, na Odeljenju režije, i dobro je poznat po saradnji na muzičkim spotovima najveće radio stanice u Poljskoj - RMF FM. Pjotr je autor nagrađivanog kratkog filma "PM 2.5" koji je osvojio mnoge nagrade na festivalima širom svijeta: Trieste Science+Fiction Festival Montenegro, Green international Film Feat, Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest”, Great Message International Film Festival, Viva Film Festival (Sarajevo), European Cinematography AWARDS (ECA), Gold Movie Awards, i Goddess Nike. Takođe, on je ko-osnivač i direktor festivala “International Green Film Festival” (Poljska - Krakov).

 

alberto250

 

Alberto Guiterez Diaz
je rođen u Valjadolidu (Španija) 1973. godine. Studirao je audio-vizualne komunikacije u Salamanci, gde je napravio svoje prve kratke filmove. Preselio se u Elče 2001. godine, dok 2003. osniva produkcijsku kuću “Usporeni snimak”. Bio je član žirija mnogih festivala: Mostra de Cinema Jove d'Elx, Festival nezavisnog međunarodnog filma Elče, EcoCup festivala, Ecozine filmskog festivala, Madeira Fantastik filmskog festivala, i mnogih drugih. U 2013. je postao i ko-osnivač Festivala ruralnog filma u Elčeu, Španija. Kao direktor fotografije i reditelj osvojio je brojne nagrade na festivalima širom sveta: Specijalno priznanje za kraki film Sandens (2009, 2011), Melié d´Or (2010), Gold Hugo (2013), Gran Prix Courtmétrage (2013), Curts (2013, 2015, 2016, 2018), Sitges (2013), BACIFI (2014), ALCINE (2015)....

Log in