Žiri festivala

sergej250

 

Sergey Tsyss
je diplomirao na Vaktangov pozorišnom Institututu u Moskvi. Radi kao režiser, scenarista, inženjer, i osnivač je kompanije za proizvodnju robota “Mechanium”, specijalizovanu za izradu edukativnih robota i promociju nauke kroz naučne izložbe i događaje.
Režirao je kratkometažni film “Drugi vetar”, a takođe bio i snimatelj, urednik i art-direktor na ovom filmu. Film je dobio 60 nacionalnih i internacionalnih nagrada i prikazan je na više od 300 festivala u 50 zemalja. Jedna, od mnogih nagrada bila je i nagrada za najbolji kratki film Green Fest-a 2012. godine. Sergej je član žirija i selektor mnogih filmskih festivala u Rusiji i Evropi. Takođe je veliki obožavalac naučne fantastike.

 

siril250

 

Cyrille Cornu
je francuski snimatelj koji živi na ostrvu Madagaskar. Pre nego što je postao režiser i producent, Cyrille se bavio istraživanjem ekoloških problema, i proučavao tropske šume da bi opisao njihov biodiverzitet, stepen deforestacije i uticaj na klimatske promene.
Poslednjih sedam godina fokusirao se na baobabe Madagaskara i postao jedan od vodećih svetskih specijalista za tu oblast. Bio je fotorgraf mnogo godina, ali je svojim filmom “Baobabi između kopna i mora”, proizvedenim 2015. godine, napredovao na viši nivo. Njegova želja da deli avanture su u srcu pristupa filmu, prikazivanjem putovanja kroz prirodu i susreta sa ljudima koji žive u zabačenim regionima. Njegov prvi film je bio izabran za prikazivanje na više od sto trideset festivala, u preko sedamdeset zemalja, osvojio je trideset i četiri nagrade, uključujući i nagradu za najbolji film o prirodi na Međunarodnom festival zelene kulture – Green Fest 2016.

 

paolo250

 

Paulo Ferreira
Paulo Ferreira rođen je u Portugalu u gradu Portu 1970. godine, dok je svoje detinjstvo proveo u Gondomaru - mestu koje voli da pamti zbog kontakta koji je razvio sa prirodom.
Trenutno je direktor Odseka za informatiku i multimediju, a od skoro je direktor PTLAPSE-a (producentske kompanije za time-lapse fotografiju). Već oko 10 godina, Paulo Ferreira je bio uključen u poboljšanje i razvoj time-lapse fotografije, i bio je veoma aktivan u implementaciji radionica na ovu temu. Aktivno sarađuje sa kompanijama koje se bave oglašavanjem, audiovizuelnim, multimedijalnim i turističkim agencijama, kako bi promovisao Portugal u svetu.
Tokom svoje karijere njegovi radovi su bili deo brojnih publikacija, kao što je National Geographic, a takođe je mnogo puta nagrađivan za fotografije i time-lapse fotografije koje je snimio. Nedavno je dobio još jednu nagradu za fotografiju severnog svetla koja je nastala tokom norveške avanture i snimanja dokumentarca "Nordlys", koji je njegov najnoviji rad i oda severnoj svetlosti, kojim pokušava da skrene pažnju na probleme Zemlje poput zagađenja svetlom. Ovim filmom osvojio je mnoge nagrade uključujući Los Anđeles, Barselonu, Ibicu i beogradski Green Fest 2016. godine, gde je dobio nagradu za najbolji kratki film.

Log in