O Festivalu

Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” je osnovan 2010, i veoma brzo je postao najveći festival u regionu Jugoistočne Evrope, koji povezuje aktivnosti u oblasti životne sredine i kulture kroz filmske projekcije, radionice, predavanja, debate izložbe i inovacije, i povezuje ljude svih profesija i uzrasta.

Festival je podeljen na 3 dela:

GREEN SCREEN FEST - filmski program,

GREEN SCREEN FEST je međunarodni filmski program, podeljen na dva potprograma, dugometražni i filmovi kratkog is srednjeg metra.

GREEN FIELD je međunarodni obrazovni program, mesto otvaranja novih pristupa obrazovanju kroz programe vršnjačke i ekspertske edukacije.

GREEN SQUARE je međunarodni izložbeni program, na kome su predstavljaju kompanije, organizacije, umetnici, socijalna preduzeća i učeničke kompanije koje razvijaju “zelene” proizvode i inicijative.

2010. godine, festival je dobio nagradu “Zvezde Beograda” za najbolji projekat podržan od strane Grada Beograda. 2015, i ponovo 2017. godine dobili smo “EFFE sertifikat” (Evropa za Festivale, Festivali za Evropu) koje izdaje Generalni direktorat za kulturu i Evropska asocijacija festivala. Od 2016. godine Green Fest je član najveće globalne mreže zelenih filmskih festivala “Green Film Network”. Takođe, 2017. godine smo dobili nagradu “Zeleni list”, dok je izvršna direktorka festivala Ivana Jovčić je dobila Nagradu grada Beograda za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine u 2017. godini.

U prethodnih osam godina, na filmske konkurse prijavljeno je više od 5000 filmova. Do sada smo prikazali više od 700 filmova, od kojih smo 74 nagradili. Organizovali smo više od 160 radionica, predavanja i panel diskusija. Predstavili smo 138 zelenih izlagača. Više od 65000 ljudi je posetilo festival u prethodnim godinama.

Festival se održava svake godine u novembru. Producent i organizator je Centar za unapređenje životne sredine.

Log in