Školske posete

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala o zaštiti životne sredine - Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST, održaće se od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Plastika nije igračka, promeni igru!”.

Svrha festivala je da približi pitanja zaštite životne sredine, održivog razvoja i klimatskih promena, kroz multisektorski pristup, na jasan i zanimljiv način svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

Program festivala je podeljen na tri segmenta: filmski, obrazovni i izložbeni i skoro 50% posetilaca čine učenici osnovnih i srednjih škola.

Ovom prilikom Vas pozivamo da posetite Festival kao deo dopunske nastave u okviru redovnog obrazovnog programa.

Ulaznice se naplaćuju samo za filmski program, dok su obrazovni i izložbeni program potpuno besplatani ali je neophodno da blagovremeno najavite posetu, obzirom da je broj mesta ograničen. Potrebno je da svoje prisustvo obrazovnom programu najavite putem linka: https://greenfest.rs/raspored-odrzavanja  

Za grupne đačke posete, filmskom program, obezebdili smo ulaznice po povlašćenoj ceni od 150 dinara. Molim Vas da nas blaogovremeno obavestite o broju učenika koje ćete dovesti na filmski program. Ulaznice će od 01. novembra moći da se kupe isključivo na blagajni Eventima koja se nalazi u sklopu Doma omladine Beograda, ulica Dečanska broj 1. Ukoliko se odlučite da ulaznice kupite na dan projekcije, molim Vas da dođete 15 minuta ranije. Ukoliko želite da ulaznice platite putem fakture, molim Vas da nam se javite i dostavite informacije za fakturisanje.

Filmki program možete pogledati na sledećem linku: https://greenfest.rs/dugometrazni-filmovi  

Dugogodišnje iskustvo organizatora, Centra za unapređenje životne sredine, u promociji, obrazovanju i podizanju svesti o pitanjima zaštite životne sredine, klimatskih promena i održivog razvoja, ima za rezultat bogat i raznovrstan program festivala koji je pretežno namenjen školskoj i omladinskoj populaciji. U prethodnim godinama, ugostili smo učenike iz preko 100 škola, iz cele Srbije, kao i učenike nekoliko škola iz BIH, Hrvatske i Slovenije, koji nam se rado vraćaju.

O kvalitetu samog Festivala svedoče i brojna priznanja i nagrade koje je osvojio Festival: “Zvezde Beograda” (2010), “Evropa za Festivale, Festivali za Evropu” (2015/2016, i 2017/2018), “Zeleni list” (2018) i “Nagrada grada Beograda za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine u 2017. godini” koju je dobila direktorka festivala Ivana Jovčić.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije ili želite da rezevišete grupnu đački posetu, molim vas da se javite na na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 065/2063129.

Log in