Školske posete

10. jubilarno izdanje najvećeg regionalnog festivala o zaštiti životne sredine - Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST, će se održati od 15. do 18. oktobra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Promeni igru. Budućnost je na Zemlji!”.

Ovogodišnje izdanje festivala ima za cilj da pokrene radoznalost i kreativnost, razmišljanje i promišljanje o cirkularnoj ekonomiji i održivom razvoju, i osnaži sve posetioce da postanu deo akcije i promene koja je ovoj Planeti zaista neophodna.
Svrha festivala je da približi pitanja zaštite životne sredine, održivog razvoja i klimatskih promena, kroz multisektorski pristup, na jasan i zanimljiv način svima, bez obzira na godine i obrazovanje.
Program festivala je podeljen na tri segmenta: filmski, obrazovni i izložbeni, i skoro 50% posetilaca čine učenici osnovnih i srednjih škola.

Ovom prilikom Vas pozivam da posetite Festival kao deo dopunske nastave u okviru redovnog obrazovnog programa.

Ulaznice se naplaćuju samo za filmski program, dok je obrazovni i izložbeni program potpuno besplatan, ali je neophodno da blagovremeno najavite posetu, obzirom da je broj mesta ograničen. Svoje prisustvo obrazovnom programu možete najaviti putem sledećeg linka: https://greenfest.rs/raspored-odrzavanja
Za grupne đačke posete filmskom programu obezbedili smo ulaznice po povlašćenoj ceni od 150 dinara. Molim Vas da nas blaogovremeno obavestite o broju učenika koje ćete dovesti na filmski program, kako bismo Vam rezervisali ulaznice. Ulaznice će moći da se kupe od 02. oktobra isključivo putem blagajne Ticket Vision koja se nalazi u sklopu Doma omladine Beograda, ulica Dečanska broj 1. Ukoliko se odlučite da ulaznice kupite na dan projekcije, molim Vas da dođete 15 minuta ranije. Ukoliko želite da ulaznice platite putem fakture, molim Vas da nam se javite i dostavite informacije za fakturisanje. Filmki program možete pogledati na sledećem linku: https://greenfest.rs/raspored-prikazivanja

Dugogodišnje iskustvo organizatora, Centra za unapređenje životne sredine, u promociji, obrazovanju i podizanju svesti o pitanjima zaštite životne sredine, klimatskih promena i održivog razvoja, ima za rezultat bogat i raznovrstan program festivala koji je pretežno namenjen školskoj i omladinskoj populaciji. U prethodnim godinama, ugostili smo učenike iz preko 100 škola, iz cele Srbije, kao i učenike nekoliko škola iz BIH, Hrvatske i Slovenije.
O kvalitetu samog Festivala svedoče i brojna priznanja i nagrade koje je osvojio Festival: “Zvezde Beograda” (2010), “Evropa za Festivale, Festivali za Evropu” (2015/2016, 2017/2018, i 2019/2020), “Zeleni list” (2018) i “Nagrada grada Beograda za izuzetan doprinos zaštiti životne sredine u 2017. godini” koju je dobila direktorka festivala Ivana Jovčić.
Festival su podržale brojne institucije, ambasade i organizacije, kao što su: Ministarstvo zaštite životne sredine, Grad Beograd – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Ambasada Francuske i Francuski institut, Fondacija Hajnrih Bel, Delegacija Evropske Unije u Srbiji i mnogi drugi.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije ili želite da rezevišete grupnu đačku posetu, molim vas da se javite:
Tihani Marković, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., 065/2063129, ili
Mladenu Milutinoviću, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., 063/7680115

Molim Vas da informaciju prosledite svima za koje mislite da bi mogli biti zainteresovani.

Log in