Raspored održavanja

Radionica OBRAZOVANJE ZA ODRŽIVI RAZVOJ (ESD), ODRŽIVO OBRAZOVANjE

    • Datum: 14:00 (trajanje 90 minuta)
    • Radionicu izvode: Ljiljana Jokić i Stevan Jokić iz projekta “Ruka u testu” u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Ambasadom Francuske u Srbiji.
    • Mesto: Sala Amerikana • Dom omladine Beograda

popunjeno

Na radionici, prilagodljivoj svakom učeniku srednje i osnovne škole, će biti prikazani primeri podučavanja istraživanjem i projektom. Cilj je da učenici u školi dobiju ODRŽIVO OBRAZOVANJE koje će moći da primene na izazove s kojim će se suočiti u budućnosti, a time i na probleme u vezi sa plastikom. Imaćete mogućnost da pravite interdisciplinarnu laboratoriju povezivanjem lap-topa, vašeg mobilnog telefona, jeftinog digitalnog mikroskopa. Videćete kako da lako i jeftino napravite robota, pravićete inovaciju dobajanja vode iz rose, eksperimente u vezi s klimatskim promenama. Uverićemo vas da je informatika dostupna i laka svakom od vas. Niz radionica iz oblasti održivog razvoja je realizovano u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Francuske.

Ljiljana Jokić i Stevan Jokić iz projekta “Ruka u testu” u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i Ambasadom Francuske u Srbiji.
www.rukautestu.vin.bg.ac.rs

Radionica je namenjena učenicima osnovne škole.

Log in