Ustajemo
We Rise Up

Godina proizvodnje: 2021. | Trajanje: 84’
Reditelj: Majkl Šaun Konavej | Zemlja proizvodnje: SAD
Jezik: engleski | Titlovi: srpski

Živimo u svetu koji je ispunjen neverovatnom lepotom. Svaki dan se srećemo sa dobrim delima, širokogrudošću, hrabrošću i kreativnošću. Takođe, živimo u svetu koji je ispunjen bolom, svuda se može videti patnja, uništavanje naše planete i zbog toga često patimo.
Danas stojimo na raskrsnici između prošlosti i budućnosti, tuge i ljubavi, straha i hrabrosti da napravimo budućnost vrednu življenja, budućnost koja će biti dobra za sve. Nekome je važna priroda ili klimatske promene, nekom drugom – obrazovanje, mir, ljudska prava, okeani, inovacije, prava žena… Reditelj Majkl Šaun Konavej je shvatio da nam je svima stalo do nečega, bez izuzetka.
Ovo je jedan od najpozitivnijih filmova koji smo imali prilike da prikažemo do sada. Kroz razgovore sa raznim, poznatim i nepoznatim ljudima, poput muzičara Mobija, Dalaj Lame, Tonija Robinsa, Ričarda Brensona ili DJ Spukija, film nam prikazuje nove modele uspeha i napretka koji nam mogu pomoći na putu čovečanstva da napokon napravi budućnost kakvu svi zaslužujemo.