Dugometražni filmovi

MORE SENKI

Austrija | 2019 | Režija: Richard Ladkani, Sean Bogle, Matthew Podolsky | 104’ | Premijerno u Srbiji | Film nije prikladan za osobe mlađe od 16 godina.
PETAK, 18.10, 20:00 | Velika sala DOB

sea

Novi film u produkciji Leonarda Dikaprija nas vodi u svet organizovanog kriminala, kartela i ilegalne zarade koja se meri milionima. Kada meksički karteli i kineski trgovci udruže snage u izlovljavanju retke vrste ribe – totoabe, u Kortezovom moru, njihove metode lova prete da unište sav morski živi svet u tom regionu, uključujući i ugroženu vrstu najmanjih kitova na svetu – vakita. Masovni lov više nije neuobičajena pojava, ali u ovom slučaju razlog je zaista neverovatan – hvataju totoabe kako bi iz njih izvadili riblji mehur koji se koristi u kineskim apotekama, i poznat je pod nazivom „morski kokain“.
Tim naučnika, boraca za zaštitu prirode i obalske straže vode stalni rat sa ribarima koji ribe ne vide kao živa bića, već kao duhove, što čini da lov bude lakši. U ovoj borbi im pomaže posada broda „Sea Shepard“, ali i cinkaroši, zahvaljujući kojima ova priča dobija zaplet eko-trilera koji, kroz upotrebu špijunske opreme, skrivenih kamera i dronova, vodi direktno do najodgovornijih osoba koje orkestriraju čitav ovaj lanac međunarodnog kriminala.
Zahvaljujući izvrsnoj atmosferi filma, scenariju, režiji i muzici ne čudi činjenica da je film osvojio prestižnu nagradu publike svetski poznatog Sandens festivala.

Nagrade:
Nagrada publike, Sundance Film Festival (2019)
Nagrada publike, Lighthouse International Film Festival(2019)
Nagrada za društvenu svest, Lighthouse International Film Festival (2019)
Nagrada za filmsku umetnost, Minneapolis St. Paul International Film Festival(2019)

 

Cena ulaznice:
POJEDINAČNA - 200 DINARA
GRUPNA (10+ ULAZNICA) – 150 DINARA

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na blagajni Ticket Vision koja se nalazi u sklopu Doma omladine Beograda, ulica Dečanska broj 1.

Log in