Dugometražni filmovi

POSTANJE 2.0

Rusija, Kina, Švajcarska, Južna Koreja, SAD | 2018 | Režija: Christian Frei, Maxim Arbugaev | 112’ | Premijerno u Srbiji | Film nije prikladan za osobe mlađe od 16 godina.
SREDA, 16.10.2019, 18:00 | Velika sala DOB

genesis

U današnjem svetu još uvek postoje lovci na mamute, iako su oni davno izumrli. Reč je o ljudima koje goni „zlatna groznica“ u potrazi za mamutovim kljovama koje se nalaze na severu Sibira. Ova potraga nije samo lov na kljove zbog svoje velike vrednosti već je i magnet za naučnike iz Rusije i Južne Koreje koje se bave kloniranjem i tragaju za očuvanim genetskim materijalom mamuta.
Nosilac nominacije za nagradu Oskar, reditelj Kristijan Frej, nam donosi priču koja bi lako mogla da bude svrstana u kategoriju naučne fantastike, da nije istinita. Naučnici žele da ožive ovu nestalu vrstu, što je samo početak u oživljavanju i drugih nestalih vrsta, stvarajući atmosferu kultnog „Parka iz doba Jure“. Topljenje permafrosta (stalnog leda) je omogućilo razvoj ove ideje i preti da potpuno promeni svet koji poznajemo.
Oživljavanje mamuta je prva manifestacija sledeće tehničke revolucije. Ovakav eksperiment je svojevrsna vežba, ali i podloga za novu multi-milonsku industriju.

Nagrade:
Specijalna nagrada žirija, Sundance Film Festival (2018)
Nagrada za dugometražni film, Green Film Network (2018)

 

Cena ulaznice:
POJEDINAČNA - 200 DINARA
GRUPNA (10+ ULAZNICA) – 150 DINARA

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na blagajni Ticket Vision koja se nalazi u sklopu Doma omladine Beograda, ulica Dečanska broj 1.

Log in