Dugometražni filmovi

MLADI I NEZAUSTAVLJIVI

Kanada | 2018 | Režija: Slater Jewell-Kemker | 87’ | Premijerno u Srbiji
Film nije prikladan za osobe mlađe od 12 godina

PETAK, 16.11.2018, 20:00 | Velika sala DOB

 

youth poster

Slejter je imala samo 15 godina kada je počela da snima film i intervjuiše lokalne političare, postavljajući im pitanja o nesposobnosti da usvajaju zakone koji štite prirodu. Ubrzo shvata da se stvari uopšte ne menjaju, i počinje da dokumentuje svoje odlaske na konferencije o klimatskim promenama, gde shvata da postoji pokret mladih koji dolaze sa svih strana sveta, sa kojima deli iste vrednosti i isti osećaj hitnosti u rešavanju problema u oblasti životne sredine. Njihovi zahtevi su jasni - žele da imaju budućnost, ali žele i da kažu da starije generacije nisu uspele u svom poslu - da im osiguraju tu budućnost.

Za rediteljku Slejter, ovo je veoma intimna ispovest, snimana tokom 10 godina njenog odrastanja. Konferencije, protesti, veliki biznis i klimatski skeptici čine da mladi budu potpuno izgubljeni u ovoj priči. Ali, još uvek postoji nada, zato što to mlade samo još više ljuti i čini da budu još odlučniji.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Kanu, a od septembra 2018, kada je krenuo u zvaničnu distribuciju prikazan je na 10 festivala.

Cena ulaznice:
POJEDINAČNA - 200 DINARA
GRUPNA (10+ ULAZNICA) – 150 DINARA

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na blagajni Eventima koja se nalazi u sklopu Doma omladine Beograda, ulica Dečanska broj 1.

Log in