POZIV ZA UČESTVOVANJE U PROGRAMU
„EKOLOŠKI OTISAK MEDIJA – TRENDOVI I TENDENCIJE’’

Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) pozivaju sve zainteresovane mlade novinare, studente žurnalistike i komunikacija da se prijave na program ‚‚Ekološki otisak medija - trendovi i tendencije‚‚ koja će se održati od 14. do 23. novembra 2018. godine u Beogradu u okviru 9. Green Fest-a.

Program se sastoji iz dva segmenta:

  • U Domu omladine Beograda, u sredu, 14. novembra 2018. od 14 do 16 časova učesnici će imati priliku da se upoznaju sa trendovima i tendencijama koje prate mediji kada je u pitanju izveštavanje o uslovljenosti ekonomskog razvoja od klimatskih promena, narastajućih problema otpada kao i sve manjim prirodnim resursima, njihovim uticajem na ljude i javno zdravlje, kao i mogućnosti za nastajanje novih profesija i radnih mesta. Program će obuhvati segmente novinarstva koji su u skladu sa novim zahtevima izveštavanja, kao i tehnike plasiranja informacije za sve medijske formate. Predavači će, kroz primere, prezentovati kako na atraktivan način predstaviti teme iz oblasti životne sredine, odabrati sagovornike i relevatne izvora podataka i informacija.
  • U drugom delu programa, učesnici će imati obavezu da naprave radio, video ili tekstualnu reportažu na zadate teme o upravljanju otpadom, biodiverzitet i prirodni resursi. Organizatori će učesnicima obezbediti sagovornike koje će moći da intervjuišu, u periodu od 14. do 16. novembra, u terminima koji će naknadno biti objavljeni. Rok za dostavljanje gotove reportaže je 23. novembar 2018.

Polaznici programa koji budu imali najbolje reportaže imaće priliku da nakon festivala rade sa predavačima i unaprede svoje znanje, a dobiće i mogućnost da njihova reportaža bude objavljena u nekom od vodećih medija u Srbiji.
Program za izabrane polaznike je besplatan, prethodno iskustvo u novinarstvu nije neophodno.

Rok za prijavu je 7. novembar 2018, a izabrani učesnici će biti obavešteni 9. novembra 2018. Mogu da se prijave i novinari i studenti koji žive van Beograda, ali organizatori neće moći da nadoknade eventualne putne ili druge troškove.

Zainteresovani se mogu prijaviti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., tako što će poslati CV i popuniti upitnik koji se nalazi u nastavku poziva.

PREUZMI UPITNIK

Log in